mezőberény logó
A régi oldal 2005 - 2011 közötti cikkei
  • BERÉNY TURIZMUS
  • 2011-09-13 10:24


Ezen a honlapon keresztül szeretnénk bemutatni Mezõberény turisztikai lehetõségeit, érdekességeit.

Keressük az összefogást minden Mezõberényi helyi vállalkozással, intézménnyel, magánemberrel, aki bármilyen formában kapcsolódni kíván az itteni turizmushoz, vagy bármilyen terméket, szolgáltatást akar bemutatni.


Honlapunk civil összefogással jött létre, kitûzött célja, hogy Mezõberényt népszerûsítse, másrészt azoknak kíván tájékozódási lehetõséget biztosítani, akik nyugodt, kisvárosi környezetben kívánnak pihenni, szórakozni, kikapcsolódni.

Honlapunk folyamatos fejlesztés alatt áll, igyekszünk minél több és frissebb információval ellátni az érdeklõdõket.

Újdonságként említhetjük meg a többnyelvûségnek egy remek megoldását: a honlap más országból érdeklõdõ turista számára a saját nyelvén nyílik meg. Jelenleg magyar, német, szlovák és román nyelven olvasható, rövidesen angol, szerb, késõbb igény szerint más nyelvekkel is bõvítjük elérhetõségünket.

Forrás: http://www.berenyturizmus.hu/index.php?p=rolunk

 

 

 

E L É R H E T Õ S É G

Név:  Károlyi Mihály
Tel :  70/283-5362
Fax :  66/642-410
Mail:  info@mezobereny.hu
Web: www.berenyedesseg.hu

Név:  Imely András
Tel :  30/3682757
Fax :  -
Mail:  webmaster@mezobereny.hu
Web : www.iadesign.info


  • Tájékoztatás!
  • 2011-09-13 10:55


Tájékoztató Mezõberény Város lakossága részére polgári védelmi riasztási gyakorlás végrehajtásáról:

Településünkön, ahogy az ország keleti felében szinte mindenhol, az elmúlt évek katasztrófavédelmi eseményei kapcsán folyamatosan védekezési feladatok ellátására volt és lesz szükség mind a téli, mind pedig a tavaszi vizek kártételei elleni védekezés idején, illetve a rendkívüli idõjárási helyzetek kezelése során.


 

A sikeres védekezés egyik alapfeltétele, hogy a hivatásos védekezõk mellett kellõ számú helyi lakos is részt vegyen a védekezési munkálatokban.

Ennek érdekében a település lakosságából - a polgári védelemrõl szóló 1996. évi XXXVII. törvényben kapott felhatalmazásom alapján - kijelöltem egy esetleges védekezés esetére a polgári védelmi szolgálatba beosztásra kerülök körét.

Tájékoztatom a lakosságot, hogy 2011. október 12-én a településen megalakított polgári védelmi szervezetek riasztási gyakorlására kerül sor.

A gyakorlás célja, a lakosságból megalakított és határozattal ellátott települési polgári védelmi szervezet tájékoztatása, illetve a riasztásban érintettek gyakoroltatása, valamint a beosztottak személyes adatainak a pontosítása.

Annak érdekben, hogy az elérhetõségek biztosítottak legyenek, az önkormányzatnak folyamatosan naprakész adatbázissal kell rendelkeznie. Ennek érdekében 2011. október 12-én a Polgármesteri Hivatal dolgozói, illetve a települési polgári védelmi szervezetbe beosztott és riasztási feladatokra kijelölt személyek a polgári védelmi szolgálatról szóló általános tájékoztatóval és ADATLAP kitöltésével keresik fel otthonaikban az érintetteket.

A gyakorlás végrehajtása során katasztrófavédelmi feladatok tényleges végrehajtására nem kerül sor, a riasztás ellenõrzése és az adatok egyeztetése történik.

A településünkön élõk és azok értékeinek védelme közös érdekünk, ezért kérem az önök szíves együttmûködését most és egy esetleges veszélyes esemény kezelése esetén a jövõben is!

 

Siklósi István

polgármester


  • MESÉLJ NEKEM!
  • 2011-09-14 08:15


A Könyvtárpártoló Alapítvány és az OPSKK Könyvtára szeretettel várja az ovisokat, kisiskolásokat
alábbi programjára: 2011. szeptember 16-án 16 órától
IVÁNYI DALMA
a Pécs válogatott kosárlabdázója mondja el kedves meséjét a gyerekeknek.


 

Ezt követõen 18 órára várjuk a felnõtteket az Iványi Dalmával szervezett beszélgetésre.

Kérdéseit elõzetesen ön is felteheti az OPSKK Könyvtára honlapján.
  
Szponzoraink: Eczeti György, Fornetti látványpékség, Mezõberény; Várfalvi Erzsébet, nyugalmazott mezõberényi könyvtárigazgató, Sopron; Mezõberény Város önkormányzata; Famíliatészta Kft, Mezõberény; Tópart Vendéglõ, Mezõberény; Berényi Textil Kft, Mezõberény; Kovács István és Schäffer Ágnes kistermelõk, Mezõberény; Báró Harruckern Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft, Gyula; Békés Megyei Tudásház és Könyvtár, Békéscsaba; Szokola és Társai Kft, Mezõberény; Furtai Mária vállalkozó, Mezõberény; Endrõd és Vidéke Takarékszövetkezet, Gyomaendrõd


  • MESÉLJ NEKEM!
  • 2011-09-16 18:47

A Mesélj Nekem! sorozat pénteki (2011. szeptember 16.) vendége Iványi Dalma volt. Két mesével örvendeztette meg hallgatóságát a válogatott kosárlabdázó, aki karácsonykor már a saját gyermekének meséli majd a varázslatos történetet.

(További fotók a képre kattintva tekinthetõk meg.)


 

Cikkhez tartozó fotók

  • Orlai Petrics Soma életmûvét bemutató kiállítás
  • 2011-09-16 18:57

Orlai Petrics Soma (Mezõberény, 1822 - Budapest, 1880) életmûvét bemutató kiállítás nyílt - 2011. szeptember 16-án -  Békéscsabán a Munkácsy Mihály Múzeumban.

Bõvebben: ITT

A képre kattintva - a kiállítás megnyitóján készült - további felvételek tekinthetõk meg.


Cikkhez tartozó fotók